stress-afvoer

Ervaar hoe je stress kunt afvoeren en diep kunt ontspannen

Regelmatig verzorg ik een dagdeel stressmanagement voor bedrijven of organisaties. Leer op een effectieve manier stress af te voeren uit het lichaam . 

 

Vaak zoeken we ontspanning door het hoofd leeg te maken of afleiding te zoeken. Er is een effectievere en snellere manier om van de aanmaak van stresshormonen (adrenaline en cortisol) over te schakelen naar de aanmaak van gelukshormonen (endorfine en oxytonine). Ervaar hoe eenvoudig je stress uit je lichaam kunt afvoeren. Acute stress veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht nieuws, een ongeluk, of schokkende ervaring, maar ook langdurige stress, kunnen in dit uur op een eenvoudige en prettige manier uit het lichaam getrild worden.

lumbarNa een stressvolle periode, ongeluk of traumatische gebeurtenis is het belangrijk om de shock of schrik uit je lichaam te trillen.  Hiervoor is een speciaal ontwikkeld programma om de spierspanning uit je bekkenspieren los te schudden. Hierdoor ontspannen de spieren in het bekken, buik en onderrug en herstelt de doorbloeding in dit gebied.

Onder begeleiding doe je oefeningen die dit trillen/schudden in een gecontroleerde en voortdurende manier uitlokken. Deze trillingen, ook wel neurogene tremoren genoemd, beginnen diepe langdurige spanning in het lichaam los te maken. Een belangrijke spier waar veel stress in opgeslagen wordt, is de psoasspier in het bekken. Als thhet trillen in het  bekken opgewekt is, resoneert het door het hele lichaam, en ontspant het diep zittende langdurige spanning van het heiligbeen tot de kruin. Zodra de spanning wordt vrijgemaakt in het lichaam, registreren de hersenen een daling van pijnsignalen en produceren zij nieuwe hormonen voor ontspanning en welbehagen. Dit geeft een diepe ontspanning in het lichaam.

De stress-afvoer-oefeningen zijn gebaseerd en geïnspireerd op het werk van David Bercelli. David Berceli, Ph.D. is een internationaal expert op het gebied van trauma-interventie en het oplossen van conflicten. Hij is de maker van een revolutionaire en unieke serie van Trauma/ Tension Releasing Excersises (TRE), die de diepe chronische spanning  bevrijden, die ontstaan zijn in het lichaam tijdens een traumatische ervaring.

Wil je dat ik op jouw werk workshop stress-afvoer verzorg? Ik kom met plezier op je werk of tijdens een teamdag.

× Stel hier je vraag