Lichaamsgerichte Therapie

Vertel me iets en het waait door me heen.

Laat het me zien en ik weet het morgen nog.

Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven.

                                                                                        Lao Tse

Het lichaam en het brein zijn ingericht om ons te beschermen, te helen, te verzorgen en het beste uit onszelf te halen. Dat hebben we ook nodig, die inzet van lichaam en geest, omdat het leven steeds opnieuw weer grote en kleine uitdagingen biedt. Soms zijn die uitdagingen net iets meer dan lichaam en geest kunnen hebben of helen. Je raakt uit balans. Dan is er extra hulp nodig om je lichaam en geest te ondersteunen. Daarom ben je op deze website gaan zoeken.

Er zijn drie soorten stress waar het lichaam mee te maken kan krijgen: fysiek, chemisch en emotioneel. Voor veel soorten stress is een directe aanleiding waar directe hulp voor is. Je kunt de stress vaak op tijd weer kwijt. Tenzij je spanningen niet kwijt kunt. Dat heeft altijd een diepere laag. Op het emotionele vlak is vaak sprake van onbewuste en onverwerkte ervaringen. Die hebben geen direct aanwijsbare aanleiding, maar wel directe gevolgen. Omdat de stress van het onverwerkte in je lijf is gekropen en ‘eigen’ is geworden. Je merkt het niet eens meer, maar het uit zich op indirecte manieren: je loopt vast in relatie of werk, je ervaart zwaarte of angst en je voelt je geremd en onvrij. Je hebt vage lichamelijke klachten die terugkeren, maar geen diagnose krijgen. En vooral dat je voelt dat je meer potentie en energie in huis hebt, dan wat er uit komt. En dat frustreert.

Voor deze soorten van stress en de klachten die ze geven, heb ik in mijn jarenlange werken met mensen een heel eigen en doeltreffende mix van behandelingen ontwikkeld. Ik richt me met mijn  behandeling op het lichaam, op het zenuwstelsel en ik maak gebruik van technieken uit de neurowetenschap.

× Stel hier je vraag