Adem en hyperventilatie

Ademproblemen zijn vervelend. Een normale ademing zorgt voor gezondheid, een normale hartslag, goed werkende organen, focus en herstel van het lichaam.

In een paar sessies leer ik je wat een gezond adempatroon is en welk patroon en ritme bij je past. Bij veel mensen past een hoge ademing (in tegenstelling tot de beroemde buikademhaling) juist heel goed. Door te kijken welk adempatroon en ritme bij jou past, ga je op een manier ademen die goed voelt en vanzelf gaat. Je wordt fit en rustig.

Hyperventilatie

Als je al heel lang veel te veel inademt en bijna niet uitademt, benĀ  je chronisch aan het hyperventileren. Hierdoor ontstaan uiteenlopende lichamelijke klachten en vermoeidheid. Vaak ontstaat dit heel geleidelijk.

Acute hyperventilatie ontstaat vaak na een shock of heftige gebeurtenis. Gezond ademen helpt om dit te verwerken en het lichaam kan veel zelf ordenen en verwerken. In een paar logopedische sessies leer weer gezond te ademen. Als het gebeurde te heftig is en jouw brein het niet zelf geordendĀ  en verwerkt krijgt, is lichaamgerichte therapie vaak een welkome aanvulling. We pakken de angst of overprikkeling van het zenuwstelsel aan, waardoor je weer rustig wordt en als vanzelf weer in je eigen ritme gaat ademen.

× Stel hier je vraag